Moms visas:
Cart 0

Storleken på din bärbara dator

Visst, har storleken betydelse ibland. Tex vid val av en datorväska, datorryggsäck eller annan väska med ett fack för en bärbar dator. 

Men vad är viktigt att tänka på när man väljer en väska för sin dator? Storleken är bra att ha koll på. Egentligt superenkelt men det finns lite mer vi på Bags Online vill tipsa om som man kanske inte tänker på. När man anger storleken på en dator, tex en 15,6" bärbar dator, så anger man storleken på skärmen. Inte vilka mått den har på utsidan, givetvis kan en dator då aldrig bli mindre än 15,6" diagonalt över datorn. Men den kan vara bra mycket större. En dator optimerad för CAD eller spel/gaming är oftast betydligt större än en "vanlig" dator.

Men varför ställer detta till det ibland när man köper en väska? Jo, tillverkaren anger också storleken på sina datorfack efter hur datortillverkarna anger storleken. Man anger alltså tex att väskan rymmer en 15,6" dator, vilket i praktiken kan ställa till det då det inte är ett mått på hur stor datorn egentligen är. I dom allra flesta fall stämmer detta alledels utmärkt och datorn passar i väskan utan problem, men vet man med sig att man har en större dator bör man vara lite uppmärksam och kanske välja en större väska.

Men om man har en mindre dator och väskan har ett större fack? Givetvis får datorn plats, det är såklar inga problem. :-) Dock bör man vara medveten om att det finns en viss risk att en mindre dator "åker runt" mer i datorfacket och rent teoretiskt kan det innebära ett lite försämrat skydd. Rent teoretiskt och knappast ett problem i verkliga livet.

Hoppas det gav lite mer förklaring till hur storleksangivelsen för datorväskor fungerar och vad man kan tänka. Är det något ni undrar över eller som är oklart är ni varmt välkomna att höra av er till oss på Bags Online kundtjanst@bagsonline.se

//Vännerna på Bags Online - storleken har betydelse, på datorväskor.

  

Produkter

Handla

Information