Cart 0
Moms visas:

Om man blir sjuk på resan

Om du ska åka inom EU (och vissa andra länder) bör du ha med dig ett EU-kort. Detta ger dig rätt till sjukvård som inte kan vänta tills du är hemma igen. Du beställer det på Försäkringskassan. Se länken nedan. Tänk på att det kan ta upp till 10dagar innan man får hem kortet så gör det i god tid.

Läs mer om EU-kort och beställ på Försäkringskassans hemsida.

Inom Norden behöver du inget speciellt kort och det räcker med ID-handling. Utanför EU (med undantag för vissa länder) är det ditt försäkringsbolag som ger dig möjlighet till ersättning för sjukvård.

Tänk på att EU-kortet inte ger dig rätt till transport hem osv. Detta går istället på din försäkring. Kontrollera alltid med ditt försäkringsbolag om hur ditt skydd ser ut för dig innan du reser. Du kanske är i behov av en extra reseförsäkring? 

Vi på Bags Online tycker det kan vara lite tråkigt att tänka på men rekomenderar verkligen att se över ditt skydd innan resan. I hopp om att inte behöva utnyttja det såklart. Men man vet aldrig vad som kan hända och då är det skönt att veta att man kan få hjälp.

//Vännerna på Bags Online - väskor på nätet

Till vårt Infocenter

Produkter

Handla

Information