Cart 0
Moms visas:

Vad är ett TSA Lås?

Ett vanligt förekommande begrepp bland framför allt resväskor är TSA lås. Men vad menas med det egentligen?

TSA står för Transportation Security Administration. Vilket är den myndighet i USA som kräver att säkerhetspersonalen på flygplatsen kan öppna bagaget utan ägarens närvaro. Deras rekomendation är att man därför använder sig av ett lås som säkerhetspersonalen kan öppna och sedan stänga igen. Därför behövdes en standard och "TSA-lås" var efter detta mer eller mindre standard på resväskor. 

Med ett TSA-lås på sin resväska kan säkerhetspersonalen öppna din väska utan att förstöra låset. Vilket dom har rätt att göra oavsett för att kunna kontrollera innehållet. 

Sammanfattningsvis så är det bra att ha detta typ av lås om du reser till USA och checkar in ditt bagage. En kabinväska eller annan väska som du har med dig och inte checkar in är det egentligen ingen som helst nödvändighet att ha ett TSA lås på. För då är du närvarande och kan öppna väskan och visa innehållet för säkerhetspersonalen. 

Ett TSA-lås är ett kodlås och väskan levereras därför utan nycklar. Det är en stor fördel att slippa hålla reda på nycklar till resväskan när man är ute och reser. För att säkerhetspersonal på flygplatsen ska kunna öppna väskan med en speciell nyckel finns det ett nyckelhål på låset. Detta är alltså inte till någon nyckel som skulle ha skickats med väskan utan bara för att säkerhetspersonal ska kunna öppna din väska.

//Vännerna på Bags Online - väskor på nätet

Till vårt Infocenter

Produkter

Handla

Information