Moms visas:
Cart 0

Cavalet

Cavalet är idag ett av Skandinaviens ledande varumärke för väskor och målet är att erövra världen med produkter som den kvalitetsmedvetna kunden är ute efter.

Carlo Hjort och Willy Olsen startade 1945 Kuffertfabrikken i en källare i Söborg. Det blev startskottet för en otrolig framgångssaga inom väskbranschen. Entreprenörerna arbetar på, och bygger sakta men säkert upp en stabil och stadig försäljning med produkter och ett sortiment som blir känt för kvalitet och pålitlighet. 1965 har man full produktion i frabrik nummer två och då jobbade det mer än 300 personer i fabriken. Man var en välkänd producent som hade rykte om sig att ligga långt fram. Företaget fick även många och stora utmärkelser för sin innovativa design. Cavalet var vida kända för sin funktionella design. Värt att nämna är att Cavalet var först ut i världen med en trolley som hade 2 hjul och ett infällbart draghandtag.

År 1980 når företaget sin absoluta höjd i försäljning och varumärkeskännedom och man blir av denna anledning även uppköpt av företaget ÖK. Genom uppköpet flyttas även produktionen till Asien.

Idag är Cavalet ett helsvensk bolag som förvaltar arvet av funktionell design i varje liten detalj på väskor som bär varumärket. Cavalet representerar en tidlös skandinavisk design med höga krav på kvalitet.

  Passar storlek på dator
  Storlek på resväskan
  Färg
  Varumärke
  Hård eller mjuk
  Väskset (flerpack)
  Filtrera på modell
Rensa filtrering
Senast visade produkter
Hetast just nu!
Produkter

Handla

Information